torsdag 24 april 2008

20års dag och fiskbuffé

Och så var man inte tonåring längre... känns ganska konstigt då man varit det i hela sitt liv i princip. Nu måste man ju låtsas vara vuxen iaf ;)

Vi skulle göra en 3-rätters idag och jag & Johansson gjorde förräten som blev en toastskagen, riktigt fin.
Och till efträtt hade Schönström och Bejer gjort en fin tårta till mig =)

På eftermiddagen hade vi en fiskgenomgång och fick lite tips och så hur man tillagar fisk. Sen fick vi en gös, en pigvar och en kolja + räckor, kräftor och musslor som vi skulle göra 3 st fiskrätter utav. Det blev en skaldjurssoppa med kolja som Dahlberg och Nguyn gjorde. Jag och Johansson gjorde piggvar i ugnen med kokt potatis till och en lite skagenröra, ungefär som föräten på morgonen. Schönström och Bejer gjorde en fiskgratäng av gösen.
Totalt blev det 9 st olika fiskrätter + några tillbehörs grejor så kanske 14 olika fiskrätter att prova och alla av olika fiskar, det var riktigt nice!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ah men orka, laga sån mat hemma, snälla! ^^

Anonym sa...

GRATTIS! på födelsedagen, vi ser verkligen fram emot när du ska prova alla dina rätter igen hemma. (så att du inte glömmer hur man gör). Välkommen till vuxenlivet.